2023 SONDAJ FİYATLARI

2023 SONDAJ FİYATLARI

Su Sondajı

Su sondajı, sondaj çalışma çeşitlerinden biridir. Esasen, aşağıdaki suya erişmek için yerin derinliklerine bir delik açmayı içerir. Çelik muhafaza ve bir sondaj kuyusu pompalama sisteminin kurulması, doğal suyu doğrudan yerden çıkarmanıza olanak tanır.

Bu çalışma ister bireysel kullanım isterse de ticari kullanım için olsun, düzgün bir şekilde profesyonelce çalışma gerektirir. Bizim Sondaj gibi en iyi ekipmanlara erişimi olan bir firma ile çalışma sizler için oldukça faydalı olacaktır.

Gelişmiş su sondajı sondaj makinelerimizle çoğu toprak yapısından başarılı bir şekilde su çıkarabilmekteyiz.

 

Su Sondajı Nasıl Yapılır?

Su sondajı, su kaynaklarının yerini ve miktarını belirlemek için yapılan bir araştırma veya ölçümdür ve genellikle jeolojik araştırmalar, inşaat projeleri veya su yönetimi planlaması gibi amaçlar için yapılır. Su sondajı yapmak için birçok farklı yöntem ve teknik mevcuttur. Aşağıda bazı yaygın olarak kullanılan yöntemler bulunmaktadır:

  • Havalı sondaj: Kayalık sert zeminlerde kullanılan hava sirkülasyonlu bir sondaj türüdür. Havalı sondaj ile 1 günde 200 metreye kadar gidilir. 1 günde iş teslim edilir. Su sondajı, dalgıç pompa, hidrofor komple iş yapılıp teslim edilir. İstanbul’da 1 günde suya kavuşursunuz.
  • Sulu sondaj: Çamur sirkülasyonu ile yapılan klasik bir sondaj türüdür. Yumuşak zeminlerde tercih edilir. Sulu sondajda 1 günde ortalama 50 metreye kadar gidilir. Ortalama 4 günde iş teslim edilir.

Su Sondajı Yapılmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Su sondajı yapmadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

  1. Yer seçimi: Su sondajı yapacağınız yerin jeolojik yapısı, su kaynaklarının yerleşimi ve diğer faktörler dikkate alınarak seçilmelidir.
  2. İzinler: Su sondajı yapmak için gerekli olan izinlerin alınması gerekir. Bunlar belediyelerden veya diğer resmi kurumlardan alınması gereken izinler olabilir.
  3. Çevresel etkiler: Su sondajı yaparken, çevresel etkiler dikkate alınmalıdır. Örneğin, su sondajı yaparken toprak veya su kirliliği oluşmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.
  4. Su miktarı: Su sondajı yaparken, su miktarı ölçülmeli ve su kaynağının yeterli olup olmadığı gözlemlenmelidir.
  5. Su seviyesi: Su sondajı yaparken, su seviyeleri ölçülmelidir.
  6. Güvenlik: Çalışanların güvenliği için gerekli önlemler alınmalı ve ekipmanların kontrolü sağlanmalıdır.
  7. Profesyoneller: Su sondajı yapmak için profesyonel bir ekip kullanılması önerilir.

Uzman bir ekipten Su Sondajı ile ilgili hizmet almak için hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Su Sondajı | Su Kuyusu Sondaj Fiyatları

2023 Su Sondaj Fiyatları güncel kurlardan hesaplanmaktadır. Pek çok farklı maliyet sebebiyle bu fiyatlarda değişimler yaşanabilmektedir. Ancak en uygun fiyatlı su sondajı hizmetini almak için Bizim Sondaj firmasına güvenebilirsiniz.

Fiyat, metre başına hesaplanmaktadır. Fiyat belirleme aşamasında zeminin yapısından, tercih edilecek yönteme kadar pek çok farklı değişken fiyatı etkilemektedir. Bu değişkenlerden başlıcaları:

  • Bölgedeki zeminin sert veya yumuşak olması
  • Sondaj çapı (genişliği)
  • Dalgıç motor, pompa ve diğer ekipmanlar

Kuyu derinliği ve suyun debisi belli olduktan sonra kullanılacak dalgıç motor ve ekipmanlarına karar verilir.

1 metre sondaj fiyatı ve 100 metre sondaj fiyatı bu ve daha pek çok değişkenle hesaplanmaktadır. Daha detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Sondaj Kuyusu Kullanım Alanları

Su sondaj kuyuları bahçe, tarla gibi tarımsal sulama; hayvanların, ev, fabrika, işletme gibi yerlerin su ihtiyacını karşılama amacıyla kullanılır.

Su Sondaj Kuyusu Açtırmanın Avantajları

Tarla, bahçe sulama, fabrikada kullanma amacıyla şehir şebeke suyu kullanmak pahalıdır. Sondaj kuyusu ise yatırdığınız parayı kullandığınız suya bağlı olarak 6 ay – 2 yıl içinde amorti eder. Şehir şebeke suyu içerdiği klor nedeniyle tarla, bahçe sulama için uygun değildir. Bu su ile sulanan bahçe ve ağaçlardan iyi bir verim alınamaz. Sondaj kuyusundan çıkarılan su ise doğaldır ve minerallidir, bitkiler için daha faydalıdır. Sondaj suyu yüksek minerallidir. Gerekli analizleri yapıldıktan sonra içme suyu olarak da kullanılmaktadır. Su sondajı hizmetimiz hakkında daha net cevaplar almak için ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz. Ayrıca doğrudan bizimle iletişime geçip tüm bilgileri edinebilirsiniz.