DERİN SU SONDAJ FİRMASI

DERİN SU SONDAJ FİRMASI OLARAK TÜM TRAKYA DA SONDAJ FAALİYETİ GÖSTERMEKTE OLAN FİRMAMIZ

EN DERİN SONDAJ YAPABİLME KAPASİTESİNE SAHİP SONDAJ MAKİNESİNİ BÜNYESİNDE BULUNDURMAKTADIR.

BİZİM SONDAJ TRAKYA VE MARMARADA SONDAJ HİZMETLERİ FAALİYET GÖSTERMEKTEDİR.

Derin Sondaj Kaç Metredir?

Derin sondaj işlemi için öncelikle mutlaka yüzeysel olarak etüt çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Daha sonra profesyonel makineler eşliğinde derinlere inilerek suya ulaşılabilmektedir. Buna bağlı olarak sondaj yapılan yerin jeolojik açıdan incelenmesi hem maliyet hem de verimlilik gibi konulardaki önemi artırabilmektedir. Derin sondaj yapılacak olan alan jeolojik açıdan incelendikten sonra işlemin hangi teknik ile yapılacağına karar verilmektedir. Derin sondaj işlemlerinde kullanılan tekniğe göre bir gün içerisinde 50 ile 200 metrelik derinliğe ulaşılabilmektedir. Arazilerin ve ekipmanların elverdiği ölçüde istenilen derinliğe kadar sondaj işlemi yapılabilmektedir.

Derin Su Sondajı Neden Yapılır?

Derin su sondajı işleminin yapılış amaçları arasında evlerin, ofislerin, fabrikaların, tesislerin veya tarlaların su ihtiyaçlarını karşılamak gibi etkenler yer almaktadır. İşlemin yapılacağı alanın arazi koşullarına göre derin sondaj türü belirlenmektedir. Bu kapsamda havalı ve çamurlu olmak üzere iki farklı derin sondaj yöntemi uygulanmaktadır.

Havalı sondaj olarak bilinen yönteme kuyu dibi çekici teknolojisiyle gerçekleştirilmektedir. Havalı sondaj, su çıkarma sırasında zamandan tasarruf ettirirken yatırım maliyetleri bakımından da oldukça düşüktür. Diğer bir yöntem olan çamur sirkülasyonlu sondaj, yumuşak zeminlerde oluşabilecek yıkılma gibi durumların risklerini önemli ölçüde düşürmektedir. Bununla birlikte geniş çapta kuyu açılarak derin su sondajı yapılması açısından da çamur sirkülasyonu daha elverişli bir yöntem olarak bilinmektedir.

Temel amacının yer altındaki kullanılabilir sulara ulaşmak olduğu derin su sondajı, doğaya zarar vermeden tamamen belirlenen alan içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bunun için mutlaka kuyu açma izinlerinin yasal olarak alınması gerekmektedir.

Derin Su Sondajının Avantajları

Derin su sondajı ile daha önceden yapılan analiz sonucunda istenen miktarda suya kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Normal sondaja göre çok daha fazla suyun elde edildiği bu yöntemde analiz çalışmalarının titizlikle yürütülmesi önemlidir. Kullanım ömürlerinin daha yüksek olduğu derin su sondajı, bu bağlamda uzun süreli kullanımlar için ideal bir yöntemdir. Derinden su çıkarma suretiyle gerçekleştirilen bu işlem, genellikle su ihtiyacının daha fazla olduğu zamanlarda tercih edilmektedir. Derin sondajın avantajları olarak nitelendirilebilen bu özellikler uzman ekipler tarafından yapıldığında çok daha az maliyetli olmaktadır.

Derin su sondajının avantajlı hale getirilmesi için uygun yöntemin belirlenmesi son derece önemli bir husustur. Eğer arazi kayalıklı ve taşlı ise havalı sistem tercih edilmektedir. Daha ıslak zeminlerde ise buraya uygun olan çamurlu yöntem öne çıkmaktadır. Hava sistem, diğerine göre daha hızlı sonuç verdiği için en sık tercih edilen yöntemler arasında gösterilmektedir. Suyun zemine daha yakın olduğu arazilerde ise çakma sistemi adı verilen farklı bir yöntem uygulanmaktadır. Derin su sondajında sorunsuz bir şekilde sonuç alabilmek için bu kapsamda uygulanan yöntemin önemine dikkat edilmelidir.