Sondaj çalışmaları başta olmak üzere kanalizasyon, tünel veya inşaat gibi süreçlerde kullanılan dalgıç pompalar, sahip olduğu özelliklere göre farklılık göstermektedir. 3 hp’den başlayarak kademeli şekilde artış gösterebilen dalgıç pompalar, arzu edilen derinliğe göre tercih edilebilmektedir. Yüksek alana su basılması gerektiği zamanlarda devamlı olarak çalışmayı mümkün kılan bu malzemeler, uzun ömürlü olmalarıyla öne çıkmaktadır.
Dalgıç pompaları, son derece güçlü ve dayanıklı gövde yapılarıyla bilinmektedir. Bu pompalar, sahip olduğu özellikleriyle birlikte mevsimlere göre değişen su seviyesinin yükselip alçalmasına karşı alınan önlemler dahilinde çok uzun yıllar stabil şekilde kullanılabilmektedir. Özellikle tarımsal sulamaların yaygınlaşması ile birlikte daha çok kullanılmaya başlayan dalgıç pompalar, havuz, gölet veya baraj gibi alanlardan su çıkarmak amacıyla da tercih edilebilmektedir. Elektrikli motorlara entegre edilen bu malzemeler, jeneratör veya güneş panelleri ile birlikte güvenli bir şekilde çalışabilmektedir.
“Dalgıç pompa kaç ton su basar?” sorusuna cevap verebilmek için kullanılan dalgıç pompanın sahip olduğu gücün bilinmesi gerekmektedir. Bu kapsamda farklılık gösteren dalgıç pompalarının kaç ton su bastığı aşağıda ifade edilmektedir.
7,5 hp dalgıç pompalar, genellikle hobi bahçeleri ve küçük bağların sulamaları sırasında kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra damlama sulamalar için de gayet kullanışlı olan dalgıç pompalar, 1-2 bar aralığındaki küçük fıskiyelerle birlikte de tercih edilebilmektedir. Endüstriyel kapsamda da kullanılabilen bu ürünler sondaj işlemleri sırasında da kullanışlı bir şekilde uygulanabilmektedir.
7,5 hp dalgıç pompalar, 110 metreden daha az derinlikte olan kuyulardan su çıkartma sürecinde etkili olmaktadır. Saatte ortalama 14 ton su çekebilen bu pompaların bu istatistiği, derinliğe göre de değişebilmektedir. Dalgıç pompa çalışma süresi de bu süreçteki çekilen su miktarını da artırabilmektedir. 7,5 hp dalgıç pompa, yüksek çalışma kapasitesi ve sağlam malzemeden yapılmış olan gövdesi ile birlikte birçok farklı alanda kullanılabilmektedir.
1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır. En fazla 68 metreden su çekebilen 1 beygir dalgıç pompa bu süreçte 1,2 tona kadar su verebilmektedir.
3 beygir dalgıç pompa, piyasada en çok kullanılan ürünlerden biri konumundadır. Büyük kapasiteli su çekimi işlemleri sırasında kullanılan 3 beygir dalgıç pompa, yaklaşık 2,2 kw elektrik gücüyle çalışmaktadır. 3 beygir dalgıç pompa, saatte ortalama 6 ton su çekebilme özelliğine sahiptir. Özellikle kanalizasyon ve tünel çalışmaları kapsamında tercih edilen bu malzemelerde en fazla derinlik 180 metre olarak belirlenmiş durumdadır. Bu malzemelerin devamlı çalıştırılması gerektiği durumlarda belirli periyotlarla dinlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Dalgıç pompalar, satın alınabileceği gibi firmalar yoluyla sadece işlemin gerçekleştirilebilmesi amacıyla tedarik edilebilmektedir. Bu kapsamda hizmet veren Bizim Sondaj, dalgıç pompa hizmeti konusunda sadece bir telefon kadar uzağınızda yer almaktadır. Ne kadar derinlikten kaç ton su çekilmek istendiği gibi bilgiler iletildiğinde firma tarafından yapılan çalışmalar en kısa sürede başlamaktadır. Küçük derin kuyular, fıskiyeler veya süs havuzları gibi alanlarda ihtiyaç duyulan dalgıç pompa hizmetleri, Bizim Sondaj tarafından en etkili ve profesyonel şekilde verilmektedir.