Su sondajı, suya ihtiyaç duyduğunuz alanlarda hobi bahçeleri, villalar, fabrikalar kısacası suya ihtiyaç duyduğunuz her alanda uygulanabilir. Su sondajı ülkemizde hızla artan talepler üzerine yeni kanunların yürürlüğe girmesinden dolayı sondaj ruhsatları alınmaktadır. Su sondajı açmadan önce 21 gün ruhsat alma süreci olacaktır. Bu süre zarfını göz önünde bulundurmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Sondaj arama ruhsatı ilk etapta alınması gereken belgedir. Sondaj açılır, su bulunur ise 2. ruhsat olan kullanma ruhsatı için talep de bulunulur bu talepler firmamız tarafından yürütülmektedir. Sondaj nedir diye merak edenler için daha fazlası aşağıda sizlerle!
Su sondajı, havalı sistemde ve sulu sistemde açılabilir. Su sondajı artezyen kuyusu, keson kuyudan çok farklı bir sistemdir. bu sistem su sondajlarında başarıya ulaşmanın en garanti yoludur.
Jeolojik yapı şartlarına göre uygun yöntemler tercih edilerek havalı yada çamur dolaşımı ile yapılan artezyen açma kuyu açma işlemidir. Kuyu açıldıktan sonra kuyunun teknik verileri ve hidrojeolojik yapı şartlarına göre uygun biçimde proje hazırlanır ve özel pvc-u sondaj borusu, kılıfı indirilir ve kuyu teslim edilir.
Su sondajının prensibi ve mantığı; Yeraltında belirlenen lokasyonda delik açılarak belli derinlikteki suyu almak, ulaşmak yüzeye dik bir şekilde pompa ile çekmektir. indirilen pompa kuyunun projesine göre indirilir. kuyunun kaliteli işçilik ve malzeme üzerine inşaa edilmesi pompa ömrünü önemli şekilde etkilemektedir.
Sondaj Hizmeti veren tüm sondaj şirketleri tercih ederken dikkat etmeniz gerek hususlardan ilki bölge ve zemin yapısına hakım olmaktır. Trakya sondaj bölgesi sorumlusu olarak aynı zamanda Marmara sondaj özellikle İstanbul sondaj bölgeleri ve tüm ilçelerine hakım olmamız bizi avantajlı konuma getiriyor. Sondaj firmalarının en büyük eksikliği işi tamamladıktan sonraki sorumluluk sürecidir. sondaj firması seçerken ilk önce referansları sonrada sondaj açma yöntemleri göz önünde bulundurulmalıdır. Sondaj açma maliyeti ilk başlarda fazla gelse de daha sonraki süreçlerde çok karlı bir yatırıma dönüşmesi kaçınılmazdır. Su kuyusu eskilerde ihtiyaç duyulmazken şimdi vazgeçilmez çözüm yöntemi olarak günümüzde apartman, site, fabrikalarda sanayiilerde kesin su kaynağıdır.
Sondaj nedir ve nasıl açılır ile ilgili tüm desteğe firmamızdan kolayca alabilirsiniz.
Ev, apartman veya bahçelerde sıklıkla ihtiyaç duyulan sular, sondaj işlemleriyle çıkarılabilmektedir. Ekonomik olmasından ötürü tercih edilen su sondajı, tekniği yapıldığı alana göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda sondajın yapıldığı alan ve arazi koşulları, uygulanan işlem üzerinde çeşitli farklılıkları gerektirebilmektedir. Apartman sondajı, arazilerin yumuşak olması halinde çamur, sert zeminlerde ise hava sirkülasyonu ile yapılabilmektedir. Gerçekleştirilen delme işlemlerinden hemen sonra kuyunun teçhiz edilme operasyonuna geçilmektedir. Daha sonra boru ile kuyu duvarı arasına çakıl taşları döşenerek inkişaf sürecine hazır hale getirilmektedir. Her türlü apartman ve konut su sondajı, oldukça kısa bir sürede uzman kişiler tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir.
Birden fazla evin oluşturduğu sitelerde zaman zaman su sondaj işlemine gereksinim duyulabilmektedir. Bu süreçte site su sondajı işlemi için uygun makineler araziye getirilmekte ve uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir. Sitenin hangi konumunda sondaj yapılacak ise o noktanın önceden belirlenmesi gerekmektedir. Belirlenen noktaya sondaj makinesinin yanaşabilmesi için arazinin uygun koşullara sahip olması önemli bir koşuldur.
Arazide gerekli düzlüğe ulaşıldıktan sonra makine kurulumu başlamaktadır. Havalı veya sulu sondaj tekniklerinden biri uzman ekipler tarafından seçilerek sondaj işlemi kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Böylelikle site sakinleri, sondajla çıkarılan suyu ihtiyaçları doğrultusunda daha ekonomik bir şekilde kullanabilmektedir.
Hemen her alanda yapılabilen sondaj işlemleri, aynı zamanda ihtiyaç doğrultusunda fabrikalar için de gerçekleştirilebilmektedir. Fabrikaların kurulum sırasında veya sonrasında ihtiyaç duyulan sondaj işlemi, profesyonel ekipmanlar aracılığı ile yapılabilmektedir. Şebeke suyu kullanmanın pahalı bir alternatif olduğu fabrikalarda genellikle sondaj yöntemi tercih edilmektedir.
Fabrika için uygun fiyatlı su sondajı işlemi, şebeke suyuna göre çok daha avantajlı ve ekonomik bir yöntemdir. Kısa sürede kendisini amorti eden bu yöntemle çıkarılan su, mineral bakımından şebeke suyuna göre daha verimli olmaktadır. Yaklaşık 4-5 günde teslimatı yapılan fabrika sondaj işlemlerinde bir günde ortalama 50 ile 200 metreye kadar inilebilmektedir. Buradaki değişkeni, kullanılan yöntem belirlemektedir.