Yazar: pntyzlm 5 Mart 2021

Sondaj Bakımı ve Geliştirme

Sondaj maliyetlerini düşürmek amacıyla var olan bir artezyen kuyusunun yeniden açma gereği duyulmadan, fiyatları minimuma indirmek üzere yapılan geliştirmelerdir.

Çevremize duyarlı olmak adına var olan sondajlarımızı aktif etmek bazen daha kârlı olabiliyor, örneğin yapılaşmanın tamamlandığı tepekent(toplu villalar çatalca)’te sondaj açma zor olabilir, sokakların bitirlmiş olması çevre düzenlemesinin tamamlanmasından dolayı eski kuyuları tespit edip aktif hale getirebiliyoruz.
1) Suyun miktarı azalmış kuyularda ise farklı metodlar ile ilerleme yapmak yada asitli özel kimyasallarla tıkanmış gözenekleri açmak münkündür.
2) Söküm esnasında yada doğal afetlerden dolayı tıkanmış, üstü kapanmış kuyular yada dalgıç pompa ekipmanlarının kuyunun içerisinde sıkışmasından dolayı kullanılamaz hale gelmiş artezyenleri çeşitli plan projelerle aktif hale getirmek münkündür.
3) Var olan sondaj kuyusunun derinleştirilmesi, genişletilmesi gibi işlemlerde sondaj bakımı ve geliştirme kategorisine alabiliriz.
Bilgilendirme;

Görselde Özel Sondaj Köpüğü ile sondaj kuyusu temizliğini görüyorsunuz, Basınçlı havanın yardımıyla dışarıya püsküren ise su, tortu ve birkmiş malzemeler.
ayrıca sondaj temizliği esnasında sondaj kuyusunun su gelirinide görebilir, günlük gelirini tahmin edebiliyoruz.
peki bu basınçlı havalı ne üretiyor; Tabiki Atlas Copco XRVS 476 tıklayın. öğrenin.
Sondaj Bakımı ve Geliştirme sondaj maliyetlerini düşürmek amacıyla var olan bir artezyen kuyusunun yeniden açma gereği duyulmadan, fiyatları minimuma indirmek üzere yapılan geliştirmelerdir.
sondaj bakımı, sondaj açma, sondaj temizleme, köpüklü sondaj temizliği, sulu sondaj, havalı sondaj, istanbul sondaj